Logo

Zowel voor grote als voor kleine afnames in biologische groenten en fruit

  • Email [email protected]
  • Kempenarestraat 44 A
    2860 - Sint-Katelijne-Waver
  • BTW: BE 0535.764.652
Share

NIEUWS & PROMOTIES

Op deze pagina komt u alles te weten over de promoties van Biovibe uit Sint-Katelijne-Waver

015 32 07 42

Teeltbedrijf van biologische groothandel BioVibe heeft pand uitgebreid

Tholen – Biovan, het teeltbedrijf van groothandel BioVibe uit Sint-Katelijne-Waver heeft zijn pand uitgebreid. Biovan is net zoals de groothandel in biologische groenten en fruit, BioVibe, in handen van de familie Vanhaeren. “Biovan ligt in de provincie Limburg en levert al zijn producten aan BioVibe”, vertelt Johan Vanhaeren. “We telen op 60 hectare biologische groenten, van alle kleuren kool tot pompoenen en van radijzen tot groente selder. Eigenlijk alle groenten hebben wij in het gamma.”

“Waar we voorheen diverse loodsen huurden hebben we enkele jaren geleden besloten om het bestaande pand uit te bouwen, om alles onder 1 dak te hebben. Dat werkt een stuk fijner en dan hebben we ruimte om te groeien. We hebben 4 koelcellen van 20 x 15 meter voor bewaring erbij, net als een nieuwe frigo voor de afgewerkte producten. Tevens hebben we er twee nieuwe laadkades bij. Het hele pand is nu al een tijdje in productie en ook de 2.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak zijn aangesloten en werken”, zegt Johan.

“Momenteel zijn onze winterteelten volop in productie. We hebben mooie volumes prei beschikbaar. Het pompoenenseizoen loopt stilaan op zijn einde, terwijl het knolselderijseizoen nog moet beginnen. We zijn op het moment ook volop bezig met het wassen van de wortelen. Tot nu toe draaien we een mooi seizoen. De vraag is goed en we hebben een prima productie. We mogen echt niet klagen”, besluit Johan.